Valtuuston toinen koetus

Kunnanjohtaja on tehnyt nykyiselle valtuustolle toisen talousarvioesityksensä. Se sisältää sekä perinteisiä leikkauskohteita että uusia avauksia. Uutta on, että kunnanjohtaja ottaa uuteen tarkasteluun viime vuonna torjutun keskustan kirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen. Perinteistä on esittää lasten kotihoidon tuen lakkauttamista.

Valitettavasti talousarvioesitys on sisällöltään jähmeä ja paikalleen pysähtynyt. Siinä ei puututa niihin rakenteisiin, jotka vaatisivat oikeasti uudistusta: virkamiesten välisiä suhteita tulisi ravistella oikein kunnolla. Liikuntalautakunnalle ei esimerkiksi viitsitty kertoa, että sille lankeaa sisäisiä vuokria enemmän kuin piti. Siitä kerrottiin vasta, kun lautakunta oli päättänyt omasta talousarvioesityksestään.

Kunnan sekamalli tuottaja-tilaaja -malli on elinkaarensa päässä. Se näkyy monessa asiassa. Erityisesti siinä, että käyttäjillä on tilatarpeita ja ne kirjataan investoinneiksi talousarvioon. Mutta silti ne jäävät liian usein toteutumatta. Nämä asiat eivät useimmiten näy kuntalaisille muutoin rakennusten heikkona kuntona kuten Kantvikin koulun käyttäjät, joiden suihkutiloissa rakenteet pettävät kosteusvaurion myötä.

Advertisement

0 Kommentit to “Valtuuston toinen koetus”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto


%d bloggaajaa tykkää tästä: