Tietulleista

Kirkkonummen kunnanvaltuusto otti toivomusponnessa selkeän kannan siihen, ettemme kannata missään muodossa Helsinkiin tietulleja (kokous 4.5.2015) . Keskustelussa tuotiin esille, että yksityisautoilu ei ole subjektiivinen oikeus. Minusta julkinen liikennekään ei ole subjektiivinen oikeus. Tietulleista on kyse siitä, että HSL haluaa lisää rahaa. Minusta jokaisen tulee osallistua oikeudenmukaisesti erilaisiin maksuihin. Autonkäyttäjiä verotetaan jo nyt tosi rankasti. Julkista liikennettä puolestaan tuetaan Kirkkonummellakin useilla miljoonilla. Se kohtelee jo nyt ihmisiä epätasa-arvoisesti, koska kaikki eivät voi julkista liikennettä käyttää luontevin reitein.

Lisäksi tietullit ovat täysin epäoikeudenmukaisia. Ne rankaiseva asuinpaikasta ja tulotasosta. Onhan niin, että tietulleista hyötyisivät varakkaat henkilöt. Heille tietulli on mahdollisuus ajaa etuoikeutetusti Helsinkiin, kun lisämaksulla tavalliset ihmiset joutuisivat jättämään autot kotiin. Näin köyhät ja keskiluokkaiset pakotettaisiin julkiseen liikenteeseen, vaikka työmatka venyisi tai hankaloituisi sen myötä. Toiselle tulli olisi keppi ja toiselle etuoikeus.

Sen vuoksi jätin ponnen Helsingin seudun liikennesuunnittelusta: ”Kirkkonummen kunnanvaltuusto näkee mahdolliset ajoneuvoliikenteen hinnoitteluun perustuvat rahoitusmallit (tietullit) epätasa-arvoa synnyttäväksi tavaksi rahoittaa julkista liikennettä ja sen vuoksi Kirkkonummen kunnanvaltuusto vastustaa tietulli järjestelmää kaikissa sen muodoissa.”

Kirkkonummen kanta on tässä aivan selvä. Tai niin luulin, kunnes huomasin, että Kirkkonummen uusi ja tuore kansanedustaja (RKP:n Adlercreutz) äänesti tietullien puolesta. Hän nimittäin voi eduskunnassa päättää siitä, ovatko tietullit mahdollisia. Sitä päätöstä, kun ei tee kunnanvaltuusto Kirkkonummella eikä kaupunginvaltuusto Helsingissä. Toivon kuitenkin viestimme kantavan riittävän selkeästi myös Arkadianmäelle huolimatta yhdestä paikallisesta kansanedustajasta.

Advertisement

0 Kommentit to “Tietulleista”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto


%d bloggaajaa tykkää tästä: