Gunvor Westren-Doll kirjoittaa omiaan

On ikävä lukea Kirkkonummen Sanomista (18.10.2012) totuuden uudelleen muokkaus. Gunvor Westren-Doll sekoittaa valitettavasti asiat toisiinsa ja vääristelee ne joko tahallaan tai tahattomasti. Haluan sen vuoksi oikaista hänen kirjoituksensa toteamalla, että valtuustossa toin esille yhtenäisen perusturvalautakunnan merkityksen hyvälle ikäihmisten hoidolle. Hoitoketjua rapauttaisi budjettivarojen ja toimivallan rikkominen ikäihmisten jaostolle, kuten oli esitetty. Toin esille, että perusturvalautakunnan yksi johtotähti on ikäihmisten palvelujen kehittäminen ja että he ovat ainoa ikäryhmä lautakunnassa, jolla on oma tulosalue.

Veikko Vanhamäen kanssa olimme taajaan keskustelleet asiasta ja olin myös häntä kehottanut esittämään oman mielipiteensä valtuustossa. Kannustin häntä tekemään esityksen jaoston jatkamisesta. Tuskinpa hän enää valtuustossa pettyi minun mielipiteeseeni. Pettyminen lienee toimittajan tulkinta asiasta, josta hänellä on liian vähän informaatiota.

Toin valtuustossa myös esille, että näiden neljän vuoden aikana perusturva on hyvässä yhteistyössä tehnyt mittavia uudistuksia, jotka näkyvät kunnan taloudessa ja ikäihmisten palveluiden parantumisessa. Toki kaikkea ei olla saatu korjattua ja edelleen on töitä. Isona käytännön asiana on mm. Ikäihmisten palvelustratgian päivittäminen. Lautakunta hioi sitä yhdessä ikäihmisten jaoston kanssa ja sitä työtä tehtiin kokoomuslaisen kunnanhallituksen johdon tuella. Onkin täyttä puppua väittää, ettei Kokoomus olisi edistänyt ikäihmisten asioita näinä neljänä vuotena.

Haluan sanoa, että puhuessani ikäkausittain tuotetuista palveluista puhuin koko kunnan organisaation muttamisesta Hämeenlinnan tapaiseksi elinkaarimallia toteuttavaksi palveluorganisaatioksi. Gunvor Westren-Doll ei ilmeisesti kuunnellut enää tässä vaiheessa riittävän tarkoin puhettani väittäessään minun esittävän tarvittaessa lapsille omaa lautakuntaa.

Kokoomuksesta puhuttaessa kerroin, että me olemme suuri ryhmä ja että pienten puolueiden huoli demokratian kaventumisesta koskettaa myös meitä. Siinä vaiheessa en puhunut mitään vallankäytöstä eikä asia ollut kytköksissä ikäihmisten palveluihin. Kyse oli siitä, että myös kokoomuslaisilta katoaa vaikuttamisen paikkoja samassa suhteessa kuten muilta ryhmiltä.

Toivonkin, että Gunvor Westren-Doll voisi seuraavalla kerralla kuunnella loppuun saakka sekä kysyä mikä on jäänyt epäselväksi ja ettei hänellä olisi tarvetta lyödä perusteettomasti valtuutettuja heidän tehdessään omaa työtään kuntalaisten mielipiteiden edustajina.

0 Responses to “Gunvor Westren-Doll kirjoittaa omiaan”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto


%d bloggers like this: