Lyhyt muisti ja poliittinen retoriikka

Ari Harinen on kunnanhallituksen jäsenenä kiinnittänyt ihailtavasti huomiota perusturvalautakunnan työskentelyyn. On kuitenkin erittäin ikävää, että kunnanhallituksen jäsen ei itse muista niitä päätöksiä, joita on ollut tekemässä. Kunnanhallitus on painottanut tiukkaa menokuria ja mahdollisuuksia etsiä tulolähteitä. Viimeksi kokouksessaan joulukuussa (21.12.2010) kunnanhallituksen ohjeissa vuoden 2011 käyttötalousarviossa tuodaan esille, että lautakuntien on huolehdittava talousarviossa pysymisestä. Perusturvalautakunta noudattaa omissa päätöksissään hyvän hallintotavan ja kuntalain mukaisesti kunnanhallituksen talousarvion täytäntäänpano-ohjeita.
 
Olisin myös toivonut, että Ari Harinen olisi lukenut lautakunnan kokouksen pöytäkirjan ennen kuin hän reagoi asioihin. Lautakunta edellytti päätöksessään sopimusten uusimista. Uusimiselle laadittiin realistinen toteutusaikataulu ja lautakunta käsitteli myös asiaan liittyvää resurssikysymystä päinvastoin kuin lautakunnan alaisuudessa työskentelevä Bodil Lindholm kertoi (6.2.2011).
 
Lautakunta teki päätöksen yksimielisesti. Sitä ei tehnyt puheenjohtaja tai Kokoomus. Yhtenä syynä päätökseen oli tasapuolisuus. Nyt hoidossa saattaa olla henkilöitä, jotka joutuvat maksamaan saman summan omasta hoitopäivästä. Omaishoitajat ovat saaneet omaiselleen kuuluvan palvelun vastikkeetta. Vierekkäisissä pedeissä on voinut olla kuntalaisia eriarvoisena. Minusta se ei ole oikein.
 
Lautakunnan päätös on toki ikävä heille, jotka ovat tottuneet maksuttomaan palveluun. Mutta se on ehdottoman oikeudenmukainen ja samalla se on myös samansisältöinen kuin muissa kunnissa.
 
Maksun suuruus on 10 euroa 60 senttiä. Maksulla kerätään ainakin osa hoitopäivän ruokakulusta. Siis siitä rahasta, joka menisi esimerkiksi kotona ruokailusta. Omaishoitaja hyötyy edelleenkin hoitopäivän käyttämisestä. Haasteena on pikemminkin se, että hoitopäivän käyttäminen saattaa rasittaa omaishoitajaa enemmän kuin sen käyttämättä jättäminen.
 
Haluan myös tuoda esille, että lautakunta seuraa aktiivisesti omia päätöksiään. Lautakunnan jäsenet ja johtavat viranhaltijoita toimivat ehdottoman ammattimaisesti korkeaa eettistä päätöksentapaa noudattaen. Arvostan suuresti lautakunnan jäseniä, johtavia viranhalitjoita ja heidän kykyään tehdä kuntalaisten hyvinvointia tukevia esityksiä sekä päätöksiä.
(Kirkkonnummen Sanomat 9.2.2011)
Mainokset

0 Responses to “Lyhyt muisti ja poliittinen retoriikka”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: