Pelon politiikkaa

Viikon kuluttua päätetään jälleen kerran budjetista. Mielenkiintoista on odottaa muutosesityksiä. Nyt pienryhmät haluavat kerätä irtopisteet ja he ovat valmiita tekemään kuten poliitikot Irlannissa. Heidän esityksensä johtaisi veroprosentin kohoamiseen ilman parempia palveluita. He luovat uhkakuvia ja pelon ilmapiiriä. Nyt tarvitaan kuitenkin muutoksia joihin kaikilla ei ole rohkeutta. Muutoksia kuten yöpäivystyksen siirto Jorviin.

Mainokset

4 Responses to “Pelon politiikkaa”


 1. 1 Viljo Savolainen marraskuu 25, 2010 04:59

  Hei Antti

  Eikö Kirkkonummen demokratiassa saa olla enää eri mieltä kuin Kokoomus?
  Jos pienpuolueet vastustavat Kokoomuksen järjettömyyksiä, niinkö ei saa tehdä? Uskotko itsekään perusturvalautakunnan puheenjohtajana, että perusturvalautakunnan 5 miljoonan euron säästöt eivät huononna palvelujen tasoa?

  Terveisin
  Viljo Savolainen

  • 2 sumeasilta marraskuu 25, 2010 18:18

   Kiitos kommentista. Halusin tuoda esille, että muilla puolueilla tuntuu olevan enemmän sanottavaa pelottelemalla ihmisiä kuin hakemalla yhteistyötä. Mutta enhän minä oikeastaan tiedä mitä tullaan esittämään. Lähinnä ennakoin tulevaa keskustelua valtuustosalissa. Ainakin Pauliina Juntunen kirjoitti jokin aika sitten Kirkkonummen Sanomissa kuinka sivistystoimen rahoilla saadaan vain vahinkoa aikaiseksi. Minusta se on pelottelua ja tunteisiin vetoamista ilman konkreettista näyttöä asioista.

 2. 3 Pauliina Juntunen joulukuu 1, 2010 06:19

  Väärin Antti-ystäväni. Pauliina ei kirjoittanut peloitellakseen, vaan kirjoitti, koska tuntee ja on tutustunut huolella ja konkreettisesti nyt kahden vuoden ajan koulujen ja päiväkotien yhä tiukkenevaan arkeen. Suosittelen samaa sinullekin, jotta jatkossa ei tulisi sellaisia kömmähdyksiä, josta kerroit jo esimerkin valtuuston (29.11) kokouksessa. Se on oikeasti tosi pelottavaa, että puheenjohtaja ei tunne toimialansa käytäntöjä siinä määrin, että väärinymmärryksen vuoksi on valmis lakkauttamaan sitä ja tätä. Se ei ole kovin vastuullista eikä todellisen osaajan toimintaa.

  Mitä muuten tiedät opetuspuolen konkreettisista näytöistä, kun tuntuu, ettei perusturvankaan konkretia kaikilta osin ole avautunut sinulle? Missä määrin olet varhaiskasvatuksen ja opetuksen konkretiaan tutustunut?

  Sivistystoimen v. 2011 rahoilla ei saada pyöritettyä kaikkia lain velvoittamia palveluita ja toivon, että vanhemmat ovat niin valistuneita, että vaativat näitä oikeuksia lapsilleen joka tapauksessa. Katsotaan sitten, mihin Antti sinunkin innovatiivisuus riittää ja mitataan sinunkin yhteistyötaitojasi, joista on jo nyt aika heikkoja näyttöjä.

  • 4 sumeasilta joulukuu 1, 2010 12:58

   Hei Pauliina. Olet ihailtavasti tuonut esille sivistyspuolen asioita. Tosin olet myös käyttänyt pelottelua aseena. Nykyinen talousarvio ei tuo kaikkea kivaa, mutta ei se myöskään räjäytä kaikkea ilmaankaan. Pelottelu sillä, että tulevaisuus katoaa nykyisellä tavalla toimittaessa on mielestäni pelottelua. Sen kirjoitin.

   Voitko ystävällisesti kertoa, missä kömmähdin valtuuston kokouksessa?

   On tosi ikävä kuulla, että pidät vuorovaikutustaitojani heikkoina. Yritän parantaa niitä koko ajan.

   Antti


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: