Kirkkonummella pitää harkita lomautuksia

Uusi kuntasopimus merkitsee Kirkkonummelle vakavia haasteita. Kirkkonummella palkkamenot ovat noin 90 miljoonaa euroa vuodessa. 0,09 prosentin korotus kunnallisiin palkkoihin tarkoittaa 800 000 euron korotuspainetta kunnallisveroon. Palkankorotuksien vaikutusta Kirkkonummella ei tiedetä, mutta se on varmasti useita satoja tuhansia tänä vuonna. Nyt kannattaa muistaa, että perusturvalautakunnan budjetti tälle vuodelle (2010) on ainakin pari miljoonaa pienempi kuin vuonna 2009 toteutuneet menot. Meidän on siis leikattava palveluita vielä enemmän maksaaksemme palkat tänä vuonna ja ensi vuonna on sitten korotettava veroja palkanmaksua varten.

Ihmettelen neuvoteltua palkkaratkaisua. Kuntatalous sukeltaa talouden mukana. Yksityisellä sektorilla on leikattu palkkakuluja, jotta yritystoiminta olisi edes jollain tavoin kannattavaa ja ihmiset voisivat olla töissä. Nyt on käymässä niin, että ne joilla on töitä yksityisellä sektorilla (joka elättää julkisen sektorin) ja joilla palkat ovat pienemmät kuin vuosi sitten, pitää rokottaa veroja korottamalla, jotta voimme maksaa julkiselle sektorille heidän korotetut palkkansa. Minusta se ei ole oikeudenmukaista.

Julkisella sektorilla talousajattelua ei ilmeisesti osata. Kuinka on mahdollista korottaa palkkoja, kun eletään muutoinkin velkarahalla ja joudutaan leikkaamaan palveluita? Ainoa mahdollisuus lienee henkilösatörakenteeseen puuttuminen ja käyttämällä lomautuksia. Valitettavaa, mutta jos joku keksii paremman keinon, niin olen kuulolla.

Mainokset

0 Responses to “Kirkkonummella pitää harkita lomautuksia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: